OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. július 15., vasárnap 11:47

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 15., vasárnap (OS) - Botrány készül: Orbán Viktor ma nekiront Putyinnak!

    Súlyos diplomáciai lépésekre kerülhet sor a magyar miniszterelnök Orbán Viktor és az orosz elnök, Vlagyimir Putyin mai találkozóján, amelynek érdemi és hosszan ható következményei lehetnek. Mint azt oroszországi hivatalos források bejelentették: Putyin a mai napon személyes találkozóra hívta a focivébé döntője miatt Moszkvába látogató magyar kormányfőt. Szinte bizonyos, hogy Orbán Viktor kemény szavakkal fogja illetni orosz kollégájának politikáját és az Európai Unió destabilizációjára tett kísérleteit, hiszen az eheti NATO-csúcson "keleti veszélynek" nevezte Oroszországot. Sőt, Orbán bizonyosan számon fogja kérni Putyint a visszás hátterű gazdasági nyomulás miatt is, mert ahogyan néhány évvel ezelőtt fogalmazott: "nem azért nyitottunk ajtót a Nyugatnak és mutattunk ajtót az oroszoknak", hogy "visszamásszanak az ablakon". Előrevetíthető, hogy a magyar kormányfő világossá teszi majd az orosz elnöknek, hogy egy egységes és erős Európai Unióban érdekelt és ezért elutasítja az ezzel ellentétes burkolt és nem annyira burkolt orosz szándékokat.  
    
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.