OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2018. július 16., hétfő 15:48

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. július 16., hétfő (OS) - Miért nem támogatható a kormány költségvetési tervezete?

    A Liberálisok szerint a kormány 2019-es költségvetése pontosan olyan, mint az előző két ciklus kormányzása: felelőtlen, populista, és súlyosan megkülönböztet egymástól társadalmi csoportokat. Nem szolgálja a társadalom érdekeit, nélkülözi a szándékot, hogy a nyugat-európai társaink nyomába eredhessünk; fenntartja a veszélyt, hogy a regionális szintű lemaradásunk tovább súlyosbodjon, és végleg az uniós verseny hátsó traktusában maradjunk.

A költségvetési tervezet nem csak azt mutatja, hogy a Fidesz-kormány továbbra sem lépett a fenntartható fejlődés útjára, de ezer sebből is vérzik; például abból, hogy 311 forintos euróval számol, ami már a költségvetés vitájának kezdetekor sem volt igaz.

A költségvetési vitában a kormány hozta a formáját, és szakmai viták helyett politikai vitát folytatott a több mint 800 módosító indítványról. A költségvetési bizottság kormánypárti képviselői nem voltak nyitottak az ellenzék egyébként konstruktív javaslataira, az összes ellenzéki módosítót, így a Liberálisok javaslatait is mérlegelés nélkül lesöpörték az asztalról. Ezek közül a legfájóbb az oktatási rendszer finanszírozásáról szóló javaslatunk visszautasítása volt, amely lehetővé tette volna, hogy az állami és egyházi intézmények egyforma támogatást kaphassanak.

A felsorolt indokok miatt a kormány költségvetése nem támogatható, ezért Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője nemmel fog szavazni a 2019-es büdzsé tervezetére.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.