OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. július 17., kedd 13:08

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 17., kedd (OS) - A Liberálisok kikérik az Ikarus-szerződéseket

    A Liberálisok közérdekű adatigénylést nyújtanak be az Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft. mulasztásai, és a cég körül kialakult botrányok miatt. Mint ismeretes, az elmúlt napokban a BKV igazgatósága is szerződést bontott a közben csődöt jelentő Ikarus EAG Kft.-vel. A korábban a BKV-nak ígért harminc darab buszból mindössze tízet kapott meg a közlekedési vállalat, de a leszállított tíz jármű sem felelt meg a műszaki és biztonsági követelményeknek. Ez is alátámasztja, hogy a tavaly a Varga Mihály pénzügyminiszter által bejelentett nemzeti buszstratégia látványos csődöt mondott, hiszen a beígért 3500 darab buszból egy év alatt csak néhány működőképes buszt sikerült legyártani. Ezzel súlyos károkat okoztak a fővárosnak, hiszen a fővárosban hosszú ideig azért nem indulhatott el a hármas metró felújítása, mert az úgynevezett nemzeti buszstratégia miatt fideszes képviselők blokkolták a metrópótló buszok beszerzését.

Az Ikarus EAG Kft., melynek jelentős tulajdoni hányada köthető Matolcsy unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz, már nevében is megtévesztette a piaci szereplőket, hiszen a cég semmilyen módon nem köthető az Ikarushoz; nem utódcég, így névbirtoklás miatt is jogvitában állnak.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.