OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. július 17., kedd 16:44

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye
    Budapest, 2018. július 17., kedd (OS) - 2018 szeptemberétől 12 féle, a mai kor igényeihez alkalmazkodó szak várja a legalább érettségivel rendelkező tanulni vágyókat az új Külkereskedelmi Szakgimnáziumban.  A koncepció szerint a gyakorlati képzésekre nagy hangsúlyt fektetnek, melyek valós munkahelyi körülmények között zajlanak, így a tanulók a 2 év képzés alatt nemcsak elméleti, hanem piacképes gyakorlati tapasztalatokra is szert tesznek.

    A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) támogatásával létrejött új intézmény igazgatója, Salusinszky András arra törekszik, hogy egy toleráns, demokratikus szellemiségű Külkereskedelmi Szakgimnáziumot hozzon létre. Az új "Külker Gimibe" zsidó és nem zsidó diákokat egyaránt várnak. Különösen azokra a fiatalokra számítanak, akiket nem vettek fel felsőoktatási intézményekbe, de eséllyel szeretnének jelen lenni a mai munkaerőpiacon.

Az oktatás nappali és esti tagozaton egyaránt elérhető. Az előbbi esetében heti 31 órás képzés valósul meg, és a diákok jogosultak diákigazolványra, tb-ellátásra, családi pótlékra és kollégiumi elhelyezésre is. Esti tagozaton az órákat tömbösítve, heti 2-3 délután tartják. Részletes információ az elérhető szakokról: http://kulkergimi.hu/
     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.