OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. július 17., kedd 17:25

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. július 17., kedd (OS) - Ki kell alakítani az EIC és a budapesti székhelyű EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) közötti strukturált együttműködést. Az áttörést hozó innováció, a teljesen új terméket vagy szolgáltatást eredményező nagy felfedezések támogatása mellett nem szabad elfeledkezni a továbbfejlesztett produktumot vagy a piaci elterjedést generáló fokozatos innováció elősegítéséről sem.

    György László a bevált tagállami gyakorlatokat ismertető szakaszban magyar részről a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központok (FIEK) programot mutatta be. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy egy hatékony KFI rendszernek testreszabott támogatást kell nyújtania az innovációs lánc minden eleme számára a kutatóktól a vállalkozókig, a kutatóintézetektől az innovációs hub-okig. A szakpolitika-alkotók előtt álló egyik legnagyobb kihívás az innovációs életciklus különböző szereplői - különösen a felsőoktatás és az ipar - közötti együttműködés fokozása.

A Strukturális Alapokból és nemzeti forrásból finanszírozott FIEK program olyan központok létesítését teszi lehetővé, amelyek valós vállalati-ipari KFI igényeket az egyetemek és kutatóintézmények tudására, képességeire építve szolgálnak ki, és egyben a legújabb eredmények oktatási célú felhasználása révén hatékonyan hozzájárulnak a felsőoktatás és a szakképzés megújításához. Az így kialakított infrastruktúra és kapacitások új, versenyképes termékeket és szolgáltatásokat eredményeznek.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.