OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. július 19., csütörtök 14:32

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. július 19., csütörtök (OS) - Reagálás az uniós kötelezettségszegési eljárásra

    A Jobbik álláspontja szerint a bevándorlás visszaszorítása érdekében nemzeti hatáskörben szükséges határozott lépéseket tenni, ezért javasoljuk például az önálló határőrség visszaállítását. Az ún. "Stop Soros" ügyében indult kötelezettségszegési eljárás elfogadhatatlan, hiszen semmi olyan lépés nem történt Magyarország részéről, ami ne lenne összhangban az Európai Unió külső határainak védelmével. Fontos kiemelni azonban, hogy ez a törvény önmagában nem alkalmas a migráció megfékezésére.

Ugyanakkor vannak olyan ügyek, melyek ténylegesen veszélyeztetik Magyarország jövőjét: elsősorban az európai uniós források korrupt felhasználására és az emiatt hazánkra kirótt büntetésre gondolunk. Annak érdekében, hogy a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban elkerüljük a jelentős forrásvesztést, csatlakoznunk kell az Európai Ügyészséghez, ellenkező esetben a jogállamisági mechanizmus bevezetése miatti negatív következmények tisztességes honfitársainkat, valamint a magyar egészségügyet, oktatást, szociális szférát fogják érinteni.

A Jobbik meg kívánja védeni hazánkat a bevándorlástól, de ugyanúgy meg kívánjuk védeni Magyarországot és a magyarokat a mindent átszövő korrupciótól, így az EU-s pénzek törvénytelen, az adófizetőket károsító felhasználásától is.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, az Európai Ügyek Bizottságának alelnöke

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.