2024. április 23. kedd

2018. július 21., szombat 14:51

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2018. július 21., szombat (OS) - Az oktatás a Gyurcsány kormány alatt volt vesztes – Reagálás Arató Gergely (DK) nyilatkozatára

Az oktatás a Gyurcsány-kormány alatt volt vesztes, amikor százmilliárdokat vontak ki az ágazatból, elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól, több száz település iskoláját zárták be és több ezer pedagógust tettek utcára.
     A nemzeti kormány 2010 óta pótolja az oktatásból korábban elvont pénzeket, biztonságossá és kiszámíthatóvá tette az iskolák működtetését, a rendszerváltás óta legnagyobb, átlagosan 50 százalékos pedagógus-béremelést hajtott végre és jelenleg is több száz iskola fejlesztését végzi. Jövőre az oktatásra 606 milliárd forinttal több jut, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben.

Kiadó: Fidesz-frakció