OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. július 21., szombat 17:37

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. július 21., szombat (OS) - LMP: Áder János ne írja alá az alkotmánysértő törvényt -

        Az LMP álláspontja szerint ugyanennyire aggályos, hogy az interneten magáncélból közölt adatok csak az érintett egyértelmű hozzájárulásával használhatóak fel. Csárdi Antal hangsúlyozta, hogy emögött is a fideszesek meggondolatlan közösségi média bejegyzéseiből született cikkek lehetnek, de ebben a formában durva kockázatot jelenthetnek az online sajtó azon részének, ahol a jogi eljárások költségeit nem a propagandaminisztérium fizeti ki.
     Az LMP a törvényjavaslatra nemmel szavazott, mert határozott álláspontunk, hogy a politikusoknak, mint közszereplőknek többet kell tűrniük a véleménnyilvánítás szabadságának keretében.
     A sajtószabadság és a véleménynyilvánítás korlátozására alkalmas, magánélet védelméről szóló törvény az LMP álláspontja szerint tehát alkotmányellenes.
     Csárdi Antal ezért felszólítja Áder János köztársasági elnököt, hogy ezt az alkotmányellenes törvényt ne írja alá. A politikus hangsúlyozta: amennyiben alkotmányos kötelezettségével mégis ellentétesen cselekszik, úgy az LMP alkotmánybírósági utólagos normakontrollt fog kezdeményezni a magánélet védelméről szóló törvényről.

     LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.