OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. július 22., vasárnap 16:15

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. július 22., vasárnap (OS) - Eljutnak a magyar robotépítő világbajnokok az idei mexikói versenyre Az innovációs tárca állja a gimnazista címvédők útiköltségét A  tavalyi első megmérettetést európai színekben nyerte meg a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium RoboTeam csapata 2017 júliusában, Washingtonban. A FIRST – For Inspiration and Recognition of Science and Technology – Global Challenge robotépítő versenyt idén augusztus közepén Mexikóban rendezik meg. A címvédők kiutazásának költségeit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter miniszteri keretéből fedezi.

        Az Innovációs és Technológiai Minisztérium küldetése, hogy Magyarország a technológiaváltás és a negyedik ipari forradalom kihívásait innovációs képességei megerősítésével sikeresen kezelje, a maga javára fordítsa. Európa a robotika – elsősorban annak ipari alkalmazásai – területén kivívott versenyelőnyeire építve tartósan megőrizheti vezető pozícióját.
     A fiatalokat megszólító nívós nemzetközi versengések hasznos eszközei a szakmai utánpótlás biztosításának is. A kérdéskör kiemelt kezelését jelzi, hogy állami támogatással 2019-ben Győr városa ad otthont a World Robot Olympiad (WRO) robotprogramozási verseny világdöntőjének. Palkovics László elmondta: a hasonló erőpróbák azért is fontosak a diákok számára, mert tudatosítják bennük, hogy a robotok a nem túl távoli jövőben a mindennapi élet részeivé válnak.
     Az Innovációs és Technológiai Minisztérium e megfontolásokból kész teljes egészében átvállalni az idei FIRST versenyen Magyarországot képviselő RoboTeam csapat útiköltségeit. A tárca vezetése abban a biztos tudatban támogatja a magyar gimnazistákat, hogy a diákok teljesítményükkel nemcsak idén nyáron, hanem későbbi pályafutásuk során is újabb okokat adnak majd a büszkeségre.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.