OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. július 24., kedd 05:55

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2018. július 24., kedd (OS) - Újabb antiszemita atrocitás BudapestenInzultálták a MAZSISZEM elnökét Péntek délután a Blaha Lujza térrel szemközti Rákóczi út oldalán hazafelé tartott a MAZSISZEM elnöke Rosenfeld Dániel Imre kántor, kezében a családjának vitt étel, amikor egy mindmáig azonosítatlan férfi hozzá lépett, meglökte, majd zsidóellenes, gyűlöletkeltő és uszító szavakat skandálva továbbhaladt. A sértett telefonon a rendőrségnek azonnal bejelentette, de azóta sem kapott semmilyen visszajelzést. Csak annyit mondtak a sértett kérésére, hogy megnézik, van e arrafelé kamera és megkérdezték merre ment a tettes, de nem vették a fáradtságot, hogy kimenjenek a helyszínre.

    Az Emlékbizottság elnöke elmondta, sajnos nagy különbség van Orbán Viktor Miniszterelnök "Zéró tolerancia" és a magyarországi valóság közt, s habár elvitathatatlan a Magyar Kormány jó szándéka, ha napi szinten pl. unottan (rendőrségi diszpécser központos) lerázza az éppen panaszt tevőt. Sajnos nem egyedi estről van szó, hanem szinte mindennaposról. A történtek ellenére zsidó és keresztény barátaival folytatja a "Magyarország jó hírnevét és megítélését elősegítő komplex kulturális programsorozatuk és színházi produkciók" előkészítését, és reménykedik, abban, hogy a zsidó – keresztény színházi előadásaikkal, valamint kulturális programsorozataikkal csökkenteni tudják az antiszemita sztereotípiát, az ilyesfajta atrocitásokat és a Ti és a Mi közti tudatlanságból fakadó szakadékot egy felvilágosult értékkel bíró közös híd fogja felváltani.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.