OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. július 30., hétfő 09:33

Az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. július 30., hétfő (OS) - Hőgutát kaphat a kocsiban hagyott házi kedvenc

    Ha tombol a hőhullám, ne hagyjunk állatot az autóban. Amikor a szabadban a hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik, az autóban a belső hőmérséklet az üvegház hatás miatt akár 60-70 fokra is felemelkedhet. Néhány perc alatt ez a hőfok az élőlényekben olyan mértékű hőtorlódást eredményezhet, amely az állat pusztulását okozza, ismertette Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

A gépjárműben hagyott háziállat ilyen formán való pusztulása állatkínzás, amiért akár három évig terjedő börtön is kapható. Az elmúlt években a "csak beugrottam néhány percre a boltba" vagy "nem gondoltam, hogy ez történik" következményeként váltak alapvetően felelős gazdik állatkínzásos bűncselekmények vádlottjaivá.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője azt javasolja, hogy gépjárművel csak úgy vigyen a gazda magával állatot, ha abban parkoláskor üzemeltethető légkondi van, vagy a célállomáson, ahová mennek, vihető be házi kedvenc is. Legjobb megelőzni a bajt, azaz hagyja otthon a házi állatot. De ha mégis megtörtént a baj, azaz valaki gépjárműben szenvedő állatot lát, hívja a www.ebangyal.hu weboldalon elérhető állatvédőket vagy a 112-es segélyhívó számon a katasztrófavédelemtől kérjen segítséget.

Fotó a cikkhez:
https://zug.hu/__sajto/orpheus-kutya-napon-autoban.jpg

==============
Sajtókapcsolat:
+36-20-99-59-409


     Kiadó: Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.