OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 23. szombat
Ismertető


2018. augusztus 2., csütörtök 13:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 2., csütörtök (OS) - Emlékezzünk közösen a roma holokauszt áldozataira!

    A mai napon roma honfitársainkra emlékezünk. Azokra az ártatlan emberekre emlékezünk, akik a II. világháborúban vesztették életüket. A mai napon a fajgyűlölet, a kirekesztés és a megbélyegzés roma áldozataira emlékezünk.

Azért kell emlékeznünk, hogy a holokauszt soha többé ne történhessen meg. A Magyar Liberális Párt szerint a mai nap legfontosabb üzenete, hogy közösen kell fellépnünk a szélsőséges, rasszista, kirekesztő és gyűlöletkeltő politikával szemben.

A Liberálisok szerint vitathatatlan, hogy a magyar társadalom és a magyar politikai elit is felelős volt a II. világháború népirtásában. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak a kormány történelemhamisító politikáját, amelynek egyik központi szimbólumává vált a Szabadság téri emlékmű. Mert a szobor úgy állítja be a hazánkat, mintha csak elszenvedője és nem aktív alakítója lett volna a világháború tragikus eseményeinek.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.