OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. augusztus 2., csütörtök 14:22

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 2., csütörtök (OS) - Otthonápolás - A Liberálisok is támogatják a rendkívüli ülésnapot

    A Magyar Liberális Párt is támogatja, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésnapot tartson az otthonápolásról. A Liberálisok szerint is teljes értékű munkaként kell elismerni azt, ha valaki rokonát, hozzátartozóját otthonában ápolja. Ezért Bősz Anett aláírásával támogatja a Jobbik és az LMP kezdeményezését, hogy a parlament minél korábban döntést hozhasson a kérdésben.

Ma Magyarországon 12 ezer családban van olyan beteg ember, aki állandó otthoni ápolásra szorul, és ezt a feladatot valamelyik rokona vagy hozzátartozója látja el. A magyar állam azonban mindössze 52 ezer forinttal támogatja ezt a nagy odafigyelést igénylő, rendkívül megerőltető, sok esetben 0-24 órás munkát. Mindeközben Romániában 85 ezer, Szlovákiában 134 ezer, Horvátországban 137 ezer, Csehországban pedig 180 ezer forintnyi összeget adnak ugyanezért a hivatásért.

A Liberálisok is egyetértenek abban, hogy az otthonápolás díjazását legalább a minimálbér szintjére kell emelni, és az otthonápolási munkát teljes munkaidős foglalkoztatási jogviszonyként kell elismerni. Bősz Anett korábban ezt az országgyűlési költségvetési bizottság tagjaként is szorgalmazta a testület ülésén, most pedig aláírásával támogatja, hogy az országgyűlést összehívják a kérdés megvitatása érdekében. Bízunk benne, hogy minden képviselő támogatni fogja azt, hogy az otthonápolást végző emberek munkáját végre elismerjék és kellőképp megbecsüljék.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.