OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 23. szombat
Ismertető


2018. augusztus 3., péntek 15:04

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 3., péntek (OS) - Sermer Ádám nyílt levele Kocsis Máténak

    Tisztelt Kocsis Máté! Tisztelt Frakcióvezető Úr!

A Hír TV műsorában örömmel hallottam, hogy Ön állítása szerint "nyitott minden politikai vitára". A Magyar Liberális Párt régóta keresi annak lehetőségét, hogy az Ön által a Hír TV-ben külön is megemlített témában, azaz a drog ügyében nyíltan beszélgethessünk, vitatkozhassunk a kormányzat szereplőivel a nyilvánosság előtt. Áttörésként értékelem, hogy Ön ezt most lényegében felajánlotta nekünk.

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

A Liberálisok elnökhelyetteseként élni szeretnék ezzel a lehetőséggel. A Legalizálj! elnevezésű kampányunk keretein belül már évek óta küzdünk a kannabisz teljes körű legalizációjáért, a kannabisz fogyasztásának és birtoklásának a dekriminalizálásáért. Bármennyire is elkeserítő és felháborító ez 2018-ban, de külön kell harcolnunk azért is, hogy a kannabisz orvosi felhasználása elől végre minden akadály elgördülhessen. A Liberálisok álláspontját a nemzetközi kutatások, szakmai és társadalmi tapasztalatok is megerősítik. De pontosan tudom azt is, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány számára a liberális álláspont ebben a kérdésben is teljes mértékben elfogadhatatlan. Úgy vélem, olyan, sokakat érintő problémáról van szó, amely megérdemli, hogy széles nyilvánosság előtt kerüljön megvitatásra.

Szükségesnek tartom, hogy a kannabisz legalizációjának minden érvét és ellenérvét egymás mellé sorakoztatva ismerhesse meg minden magyar választópolgár.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.