OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. augusztus 6., hétfő 07:54

Az Alkossunk Várost Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 6., hétfő (OS) - KEHOP-5.2.5-16-2016-00003 "KÖZEL NULLA ENERGIAIGÉNYŰ ÉPÜLET LÉTESÍTÉSE MINTAPROJEKT JELLEGGEL KISVÁRDÁN"

    A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.5 - Közel nulla energiaigényű épületek létesítése mintaprojekt jelleggel felhívása keretében a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és az Alkossunk Várost Alapítvány konzorciuma KEHOP-5.2.5-16-2016-00003 "Közel nulla energiaigényű épület létesítése mintaprojekt jelleggel Kisvárdán" című projektje 500 millió forint támogatásban részesült.

A jelen fejlesztés keretében kialakítandó épület alkalmas lesz 35 fő elszállásolására, és rendelkezik majd oktatási és közösségi célra kialakított helyiséggel is. A lakóegységek keletre tájoltak, illetve a természetes fény biztosítása is megoldott. Az épületben 9 lakóegység kerül kialakításra önálló vizesblokkal. Az épület nemcsak külső, hanem belső megjelenésével vonzó, természetközeli benyomást kelti.

Az ide látogatóknak lesz lehetősége a folyamatos rehabilitáció alatt álló Rétközi-tó növény és állatvilágát megcsodálni és a környéken túrázni, egyéb szabadtéri tevékenységet végezni. A "hobbit ház" egyben egy "iskola" is, mert alternatív módon tanító jelleggel rendelkezik. Az épület a bemutató termein keresztül ismerteti a tó élővilágát illetve a rehabilitációját. A fontos szempont volt, hogy egy, a természeti környezetbe illeszkedő, egy önmagát ellátó passzív házként működjön az épület.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

     Kiadó: Alkossunk Várost Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.