OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. augusztus 9., csütörtök 16:12

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 9., csütörtök (OS) - Vissza kell vonni Türk László iskolaigazgatói kinevezését!

    A debreceni Ady Endre Gimnázium élére az oktatásért is felelős minisztérium egy helyi fideszes önkormányzati képviselőt, Türk Lászlót nevezte ki az intézményben 32 éve tanító és szintén pályázó Rózsavölgyi Gábor helyett. A Fidesz jelöltjének kinevezését a gimnáziumban sem a diákok, sem a tanárok, sem a szülők testületei nem támogatták, a pártokhoz nem kötődő utóbbi jelöltet szinte mindenki. Egy megoldás van: Türk László kinevezését vissza kell vonni, vagy Türk Lászlónak magának kell lemondania.

Türk László egyébként egy éve lett önkormányzati képviselő a Fidesz színeiben, jelenleg a debreceni Epreskerti Általános Iskola tanára. Ez utóbbi iskola igazgatója is egy helyi fideszes képviselő.

Fontos megérteni: amíg egy budapesti minisztérium dönt egy városi gimnázium vezetéséről a helyben élők közössége, tanulók, tanárok, szülők helyett, addig mindig ilyen döntések jönnek majd sorban.

A debreceni Ady Endre Gimnázium ügye nem egy egyszeri rossz döntés, hanem egy rossz rendszer következménye. Ez a Fidesz oktatáspolitikájának igazi kára: amíg néhány ember azt hiszi, hogy mindenható, több mint 200 kilométer távolságból jobb döntéseket hoz, mint a városban élők, addig mindig lesznek ilyen visszaélések, politikai beavatkozások.


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.