OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. augusztus 9., csütörtök 16:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 9., csütörtök (OS) - Az EU szerint állatkínzás a hármas metrón utazni

    A főváros lakosainak jelenleg olyan körülmények között kell utazniuk, amely a hatályos uniós törvények szerint állatkínzásnak minősül. Mindeközben Tarlós Istvánt és a többi fideszes városvezetőt előre hűtött luxusautókkal szállítják a városban. A Liberálisok szerint súlyos egészségügyi kockázatokkal jár, hogy a felújított orosz metrókocsikból kispórolták a léghűtő berendezéseket. A korszerűtlen szellőzés különösen nagy kockázatot jelent a fiatalok, az idősek, a várandós és beteg emberek számára. A XXI. században elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy egy világvárosban az utasoknak saját levükben kell megfőniük, ha el akarnak jutni egyik pontból a másikba. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Tarlós István vezetésével annyiból újíttatták fel az orosz kocsikat, amennyiből új, légkondicionálóval ellátott járműveket is lehetett volna venni. A Liberálisok szerint amíg a törvény alapján állatokat sem lehetne szállítani a 3-as metrón, addig embereket sem lenne szabad. Ezért a 3-as metró leállítását és azonnali válságterv kidolgozását kérjük a főváros vezetésétől, hogy minél előbb légkondicionáló kerülhessen a kocsikba. Amíg erre nem kerül sor, addig hűtött buszokkal helyettesítsék a teljes vonalon a 3-as metrót!

Az állatvédelmi szabályozás: http://www.vkszi.hu/cikk/252_1.pdf
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.