OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 23. szombat
Ismertető


2018. augusztus 10., péntek 09:56

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (OS) - Sajtóközlemény - Nyugdíjkorrekciós programra van szükség

        Az idősek kiszolgáltatottságának csökkentéséért, a méltóságuk növekedéséért szerveződött, országos hatókörrel tevékenykedő önkéntes érdekképviseleti szervezetek azt kérik a Magyarország Kormányától, hogy tegyen lépéseket a jelenleg hatályos törvényben rögzített jövő évi nyugdíjemelés korrekciójára.
     A Magyarország 2019.évi központi költségvetéséről szóló törvény 58. §-a 2,7 százalékos nyugdíjemelést irányoz elő. Az emelés mértéke arra a tervezési számításra alapozódott, hogy a jövő évi fogyasztói árnövekedés is ezen az értéken fog realizálódni. Megítélésünk szerint a valóság nem igazolta vissza a tervezési feltételt.
     A napokban nyilvánosságra került infláció mértéke a július hónapban már 3,4 százalékos volt, és szakértők az év végéig további növekedést prognosztizálnak.
     Az aláíró szervezetek kérik, hogy 2019. január elsejével a nyugdíjak, járadékok és nyugdíjszerűrű ellátások havi összege minimum 3,5 százalékkal emelkedjenek.
     Támogatnánk ha az emelkedés alapot teremtene egy nyugdíjkorrekciós folyamat megkezdéséhez, ezzel is segítve az alacsony ellátásban részesültek felzárkóztatásának a szükségességét.

Budapest, 2018.augusztus 10

Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete

     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete

     ------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.