OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. augusztus 10., péntek 11:09

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (OS) - DK: A Főváros szabályozza az Airbnb-t, mielőtt a kormány ezt is betiltja!

    Hiába a számos európai példa, Budapest továbbra sem készített semmilyen szabályozást az Airbnb-re vonatkozóan. Ma több kerületben is gondot okoz a Fővárosban, hogy a rövidtávú lakáskiadásnak nincsenek világos és átlátható szabályai, amelyek nem csak a bérlőket, hanem a szomszédaikat is védenék. Tudjuk már, hogy mi történik, ha egy sharing economy szolgáltatás működését hosszú ideig nem szabályozzák: a Fidesz egyszer majd egyik napról a másikra az egészet betiltja, ahogy tette azt az Überrel is.

A Demokratikus Koalíció szerint az Airbnb kormányzati betiltását éppen azzal lehetne megelőzni, ha a Főváros készítene saját szabályozást a szolgáltatásra. A DK az ügyben Tarlós Istvánhoz fordult. Azt kérjük a Fővárostól, hogy a jól működő európai példák figyelembevételével alakítson ki átlátható szabályozást az Airbnb-re vonatkozóan, amely védi a tisztességes Airbnb-zőket és a lakóközösségeket is az élni és élni hagyni elve alapján. A közelmúltban az Erzsébetvárosban és Terézvárosban végzett kérdőíves kutatásunkból kiderült, hogy komoly igény mutatkozik egy fair szabályozásra a lakók és a lakásukat kiadók oldaláról is, vélhetően nincs ez másképp Budapest más kerületeiben sem.

Oláh Lajos
Erzsébetváros és Terézváros országgyűlési képviselője
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.