OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. augusztus 10., péntek 13:35

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (OS) - DK: Az állami önkény az egyetemi oktatást veszélyezteti Magyarországon

    Alig 24 órát kaptak az egyetemek arra, hogy véleményezzék az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium rendeletmódosító előterjesztését, amelynek egyik pontja a társadalmi nemek (más néven gender) szakok betiltása. Ráadásul mindezt az augusztusi időszakban, amikor a nyári szabadságolások miatt az egyetemek egyébként sem tudnak érdemben reagálni a döntésre.

A Demokratikus Koalíció szerint már az is sírnivaló volt, hogy a kormány és a holdudvarához tartozó lelkes ideológiagyártók milyen vehemenciával estek neki egy nyugati országokban teljesen elfogadott tudománynak. Az viszont már tűrhetetlen, hogy a tőlük megszokott, hátulról jövő módon próbálják ellehetetleníteni azt, amiről egyébként szemmel láthatóan fogalmuk sincs, pontosan mi fán terem. A DK szerint tisztességtelen eljárás, hogy az egyetemektől az érdemi reakció vagy tiltakozás lehetősége nélkül vesznek el egy szakot, az érdeklődő diákoktól pedig egy olyan képzést, ami nem mellesleg a magyar társadalomnak is hasznára válna.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes, oktatásiügyi szakpolitikus
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.