2024. április 20. szombat

2018. augusztus 13., hétfő 10:49

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 13., hétfő (OS) - Körtvélyes Éva újságírói díj pályázat. A MAZS Alapítvány által támogatott Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen! Egyesület idén első alkalommal hirdet újságírói pályázatot a közelmúltban elhunyt Körtvélyes Éva újságíró emlékére, aki a hazai mellrákellenes civil fellépés talán legmarkánsabb képviselője volt: évtizedekig dolgozott azon, hogy minél többen megismerjék a betegséget, ő alapította az Egészség Hídja Összefogás mozgalmat.

A kuratórium a díjat annak a magyar újságírónak ítéli oda, aki 2017. 09. 1. – 2018. 09. 1. közötti időszakban a mell- és a petefészekrák témában a szűrésről, diagnosztizálásról és a terápiákról olyan tudományos igényű és az ismerhető evidenciáknak nem ellentmondó cikket publikál(t), vagy rádiós, televíziós anyagot készített, amelyek társadalmi  hasznosságuk következtében nagymértékben hozzájárulnak a korrekt és korszerű ismeretanyag széleskörű terjesztéséhez. Szolgálják a kérdéskör kapcsán meglévő társadalmi szintű félelem csökkentését, a gyógyításba vetett hit erejét, segítik az egyén döntési képességét a nehéznek tűnő, de nem megoldhatatlan gondjának feldolgozásában.
     Díjösszeg: 200 000 Ft. Pályázni a nyomtatott vagy elektronikus sajtóban, rádióban, televízióban megjelent anyagokkal lehet. Pályázat beküldhető a szerző, illetve más személy által is.
Részletek: http://egeszseghid.hu/felhivas-palyazat-kortvelyes-eva-ujsagiroi-dij/. Benyújtási határidő: 2018. 09. 10. Díjátadás: 09. 30-án, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen rendezvényén.

Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)