OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. augusztus 13., hétfő 11:11

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 13., hétfő (OS) - Tovább nőtt az ipari termelés júniusban

    Az ipari termelés volumene 2018 júniusában 4,2 százalékkal nőtt a tavalyi hatodik hónaphoz képest. Ebben az időszakban a feldolgozóipari egyes ágait tekintve a gumiipar, a villamos berendezések gyártása és a vegyipar teljesítménye emelhető ki. A termelés az év első hat hónapjában 3,5 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. A feldolgozóipar 13 ágazatából pedig tizenegyben mértek növekedést.

Júniusban az ipar nemzetgazdasági ágai közül döntő súlyt képviselő feldolgozóipar 4,3%-os bővülést, míg az energiaipar 8,3%-os csökkenést jelzett. A bányászat termelése azonban jelentős, 35 százalékos növekedést mutatott. A feldolgozóipar 13 ágazatából tizenegyben növekedést mértek. A járműgyártás kibocsátása 2 százalékkal nőtt 2017 júniusához képest. Ezen belül a közúti gépjármű gyártásának volumene 4,9 százalékkal csökkent, míg az alkatrészgyártás 7,6 százalékkal emelkedett. A járműgyártáshoz kapcsolódó gumiipar esetében kiemelkedő 16,9 százalékos növekedést mutatnak az adatok. Jelentős bővülést mértek a vegyiparban, a fémiparban és a villamos berendezések gyártásában is.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.