OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. augusztus 14., kedd 13:35

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 14., kedd (OS) - Orbánék csak egyvalamit biztosítanak a fiataloknak: szabad utat nyugatra

    A Magyar Ifjúság Kutatás 2016 elemzése megmutatta, hogy mit nyújt az Orbán-kormány a magyar fiataloknak: félelmet és kiszámíthatatlan jövőt.

A 15 és 29 év közöttiek egyre nagyobb számban néznek szembe az anyagi és elhelyezkedési nehézségekkel, a munkanélküliséggel és a szegénységgel. Mivel a Fidesz ilyen körülményeket teremtett a magyar fiataloknak, így nem meglepő, hogy kivándorlási válság van.

600 ezren már elmentek és további 250 ezren pedig már készülnek az indulásra, de az Orbán-kormány továbbra sem tesz semmit ez ellen, pedig már régen elő kellett volna állniuk a válság megoldásának tervével.

Meddig akarják még tagadni a valóságot? Ha a fiatalok elvándorlása tovább folytatódik, annak súlyos következményei lesznek a nyugdíjrendszerre nézve is, amit nem fognak tudni megoldani a karácsonyi Erzsébet-utalványokkal.

Az uniós bérekhez való felzárkóztatási programra és valódi otthonteremtési programra van szükség, ami lehetővé teheti egy biztonságos és kiszámítható jövő megteremtését, nem pedig arra, hogy a miniszterek fizetését emeljék 5 millióra, hiszen ők biztosan nem akarják elhagyni Magyarországot.

MSZP

Bővebb információ: Bihal Dávid, az MSZP országos elnökségének tagja, ifjúsági ügyvivő és Torzsa Sándor, a Societas elnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.