OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. augusztus 14., kedd 13:55

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 14., kedd (OS) - LMP: Nem a Mol felhőkarcolójára -

    A kormány engedélyezi a Mol-nak, hogy felépítse a 120 méteres felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton. Az LMP az eljárást elfogadhatatlannak tartja, a magasház felépítésével pedig nem ért egyet.

Az LMP határozott meggyőződése, hogy Budapesten nem épülhetne fel a 120 méteres felhőkarcoló. Budapest építészeti hagyományai és általános városképe, amelyek több esetben világörökségi elismerést és védelmet is kaptak, nem ehhez a stílushoz illeszkednek. Nem véletlen, hogy az UNESCO is ellenzi a projektet.

Másrészt például biztonsági megfontolások vonatkozásában sem megalapozott döntésről beszélhetünk: gondoljunk csak a londoni toronyházban egy éve tomboló tűzvész áldozataira, vagy a 80 méteres pécsi magasházra és bontása kálváriájára.

Ráadásul nem tudjuk, hogy újból mekkora közpénz-szivattyúzás lehet a projekt, amely a város egyébként sem túl egyszerű közlekedését is még nehézkesebbé teszi.

Az LMP általánosságban döbbenetének ad hangot, hiszen a kormányzat és a budapesti városvezetés újabb zöldfelületet venne el tőlünk, ahelyett, hogy a rozsdaövezeteket újítanák fel.

Gál József,
az LMP fővárosi képviselője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.