2024. április 20. szombat

2018. augusztus 14., kedd 15:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 14., kedd (OS) - DK: Patyi András lemond - újabb Fidesz-zsoldos vezeti majd a választási bizottságot?

A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén bejelentette lemondását a bizottság eddigi elnöke, Patyi András. Patyi az a tipikus NER-huszár, aki miután büntetést szabott ki a kampányban gyerekekkel pózoló miniszterelnökre, látványosan meghunyászkodott, mivel Orbán Viktor néhányszor nyilvánosan megalázta.

A Demokratikus Koalíció szerint nem véletlen, hogy Patyi a lemondását éppen a nyári szezonra időzítette. A testületben többen a szabadságukat töltik, így ő feltűnésmentesen adhatja át helyét utódjának, aki nyilvánvalóan hasonlóan NER-kompatibilis személy lesz, sőt, sejthetően a  gondolata sem fog átfutni rajta, hogy a miniszterelnököt megbüntesse. Ráadásul Patyi András kezét továbbra sem engedi el a hatalom: jó eséllyel az egész akció célja, hogy ő legyen a közigazgatási bíróság elnöke, amihez a fideszes Hende Csaba és Bajkai István által benyújtott bírói törvény módosítása - amit csak “lex Patyi"-ként emlegetnek -, éppen kapóra jön. Így erre a pozícióra is egy megbízható pártkatona kerül majd, hogy a kormányzati szereplőket érintő ügyeket beidomított Fidesz-közeli bírók vizsgálják.

A DK szerint szégyen, hogy a választási bizottság és a közigazgatási bíróság egyszerre silányodik a miniszterelnök hűbéreseivel feltöltött libalegelővé, a jogkereső állampolgár pedig magára maradva semmi jóra nem számíthat a gondosan kiépített orbáni rendszerben.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes