OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. augusztus 14., kedd 15:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 14., kedd (OS) - DK: Patyi András lemond - újabb Fidesz-zsoldos vezeti majd a választási bizottságot?

    A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén bejelentette lemondását a bizottság eddigi elnöke, Patyi András. Patyi az a tipikus NER-huszár, aki miután büntetést szabott ki a kampányban gyerekekkel pózoló miniszterelnökre, látványosan meghunyászkodott, mivel Orbán Viktor néhányszor nyilvánosan megalázta.

A Demokratikus Koalíció szerint nem véletlen, hogy Patyi a lemondását éppen a nyári szezonra időzítette. A testületben többen a szabadságukat töltik, így ő feltűnésmentesen adhatja át helyét utódjának, aki nyilvánvalóan hasonlóan NER-kompatibilis személy lesz, sőt, sejthetően a  gondolata sem fog átfutni rajta, hogy a miniszterelnököt megbüntesse. Ráadásul Patyi András kezét továbbra sem engedi el a hatalom: jó eséllyel az egész akció célja, hogy ő legyen a közigazgatási bíróság elnöke, amihez a fideszes Hende Csaba és Bajkai István által benyújtott bírói törvény módosítása - amit csak “lex Patyi"-ként emlegetnek -, éppen kapóra jön. Így erre a pozícióra is egy megbízható pártkatona kerül majd, hogy a kormányzati szereplőket érintő ügyeket beidomított Fidesz-közeli bírók vizsgálják.

A DK szerint szégyen, hogy a választási bizottság és a közigazgatási bíróság egyszerre silányodik a miniszterelnök hűbéreseivel feltöltött libalegelővé, a jogkereső állampolgár pedig magára maradva semmi jóra nem számíthat a gondosan kiépített orbáni rendszerben.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.