OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. augusztus 23., csütörtök 13:30

Az Áldott Kereszt Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OS) - Kereszténység, cigányság,  jótékonyság  A zalalövői Áldott Kereszt Egyesület nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertsorozatának augusztus 21-ei budapesti díszelőadásán a  Szent István téren felállított színpad mellett kaphatott helyet az egyesület által gondozott, óvott kereszt. Ez a hívő cigányság összetartozásának egyik fontos szimbóluma,  amely immár négy alkalommal részesült pápai áldásban.

    Mint ismert, a jótékonysági koncertsorozat karitatív célokat szolgál, hiszen a bevételt több mint ezer hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdésének segítésére, illetve egy korábban  felgyújtott kárpátaljai református templom  újjáépítésére fordítják. Az Áldott Kereszt Egyesület ezért is tartja fontosnak, hogy a hívő cigányok minél nagyobb számban vegyek részt a jótékonysági koncertsorozat újabb és újabb előadásain, bizonyítva az ökumené, a keresztény összefogás erejét, illetve azt, hogy a cigányság nem csupán kérni, hanem adni is tud, és keresztényi kötelezettségének tartja a jó célt szolgáló, közös ügyek melletti kiállást.
Az egyesület által gondozott, négy pápai áldásban részesült kereszt egyébként legközelebb a Kárpát-medence  cigányságának legnagyobb zarándokhelyén, a Komárom-Esztergom megyei Csatka-Szentkúton lesz látható, a Kisboldogasszony napjához kötődő búcsú alkalmával. Itt ünnepi szentmisét mutat majd be dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök és dr. Márfi Gyula veszprémi érsek is.

Kövesi Csaba
elnök
Áldott Kereszt Egyesület
     Kiadó: Áldott Kereszt Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.