OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. augusztus 23., csütörtök 14:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OS) - DK: A KLIK új elnöke már bemutatkozásakor igazolta alkalmatlanságát

    A közoktatás végletekig központosított irányítását intéző Klebelsberg Központ. új elnöke, Hajnal Gabriella első sajtóértekezlete fölveti a kérdést: vajon az oktatási ügyekben való tájékozottság, vagy a problémákkal történő őszinte szembenézési készség hiányzik-e majd neki inkább feladata ellátása során. Kijelentette ugyanis, hogy nincs országos pedagógushiány, a következő hat évben nem lesz szükség nagyobb létszámú pedagógus-utánpótlásra, miközben közalkalmazotti álláshirdetéseket lényegében kizárólag oktatási intézmények adnak föl, pedagógusokat, egyetemi oktatókat és más oktatási szakembereket keresve.

A Demokratikus Koalíció ismételten leszögezi: a magyar közoktatásnak nem lehet feladata, hogy az Orbán-rendszer számára engedelmes alattvalókat, a magyar gazdaság alacsony technológiai színvonalú vállalkozásai részére pedig betanított munkásokat neveljen. Gondolkodni, a munkaerőpiaci kihívásoknak megfelelni képes, nyelv- és informatikai tudással fölvértezett munkavállalókat kell minél nagyobb számban képeznie. Sokadszor bizonyosodik be, hogy ennek irányítására a KLIK mind vezetési, mind pedig strukturális okokból alkalmatlan. Követeljük a központ megszüntetését, a tanszabadság helyreállítását, az iskolák szellemi műhelyekként történő elismerését és visszaszolgáltatását azoknak, akiket az megillet: a tanulóknak, a szülőknek és a pedagógusoknak.

Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő (DK)

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.