OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. augusztus 24., péntek 11:50

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 24., péntek (OS) - A családok évében kevesebb gyermek született, mint tavaly

    Az Orbán-kormány hiába nevezi a 2018-as évet a családok évének, hiába próbálja elhitetni, hogy a Fidesz támogatja a családokat, ugyanis eddig csak negatív rekordokat ért el az intézkedéseivel. Idén ismét kevesebb gyermek született, a házaspárok fele, 800 ezer család nem tud gyermeket vállalni, folyamatosan csökken a szülőkorú nők száma és a KSH szerint negyed millióan ezekben a percekben is csomagolnak, további 250 ezer magyar pedig tervezi a kivándorlást.

A családok évében Magyarországon ismét kevesebb, de Európa más országaiban egyre több magyar gyermek születik. Rengetegen elhagyták már a hazánkat, mert itthon nem tudnak megélni, aminek az eredményeként már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik. Akik pedig itthon maradtak és próbálkoznak, azoknak a helyzetét folyamatosan megnehezíti a Fidesz.

Úgy nem fog több gyermek születni, ha a Fidesz csak a jómódú családokat támogatja, a többieknek pedig csak csorgat valamit. Nem lesz több gyermek, ha nem oldják meg a megélhetési és lakhatási gondokat. Nem lesz, aki gyermeket vállaljon, ha továbbra is álproblémának tartják a kivándorlási válságot.

Nem utasításba kell adni a szülést, hanem minden feltételt biztosítani kel a biztonságos családalapításhoz!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.