OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. augusztus 28., kedd 13:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 28., kedd (OS) - DK: El a kezekkel az abortusz szigorításától!

    Az ATV vette észre a kormány őszi jogalkotási programjában, hogy az EMMI "pontosítani kívánja a terhességmegszakítással kapcsolatos szabályokat is", a kormány tehát az abortusz szabályozásának megváltoztatására készül. A KDNP-sek már most tagadják, hogy szigorításról lenne szó, de nem ez lenne az első eset, amikor mások magánügyeibe akarnak beleszólni.

A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt: el a kezekkel az abortusz szigorításától! Elég volt abból, hogy a kormány a KDNP nevű fantompárt nyomására mások magánéletébe akar erőszakosan beavatkozni: szingliadóval riogat, majd betiltja a vasárnapi vásárlást, most pedig várhatóan szigorítani akarja az abortuszt. A DK szerint megvannak a megfelelő eszközök a gyermekvállalás elősegítésére, mint a családi pótlék növelése vagy a gyermekorvos- és óvodapedagógushiány csökkentése, de biztosan nincs ezek között, hogy kimutathatatlan társadalmi támogatottságú álkeresztény politikusok akarjanak mások életéről dönteni.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag
DK

Rónai Sándor
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.