OS Országos Sajtószolgálat
2019. november 17. vasárnap
Ismertető


2018. augusztus 28., kedd 13:57

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 28., kedd (OS) - Írjanak ki új közbeszerzést a pünkösdfürdői védműre!

    A Liberálisok szerint a Fővárosi Közgyűlésnek új közbeszerzést kellene kiírnia a pünkösdfürdői védműre, miután a kiválasztott vállalkozó egymilliárd forinttal drágábban akarja csak elvállalni a munkát. A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy az építésre fordítható forrás további növelése helyett inkább zárják ki a vállalkozót, aki alig két héttel a beruházás megkezdése után máris másfélszeresére emelné a munka díját. A tervezéssel és kivitelezéssel megbízott Swietelsky Építő Kft.-nek a megbízás elvállalása idején is tisztában kellett volna lennie a körülményekkel és a beruházás értékével. Ha képtelen volt pontosan megbecsülni a munka díját, az a szakmai alkalmatlanságát igazolja. Ilyen cégre biztosan nem lehet bízni egy olyan védmű megépítését, amely több tízezer budapesti lakó biztonságáról gondoskodik.

A Tarlós István vezette városvezetés folyamatosan a Római-parti árvízvédelemről beszél, ígérget és fenyegetőzik, miközben nyolc év alatt képtelen volt arra, hogy egy egyhetes vizsgálattal felmérje az érintett szakasz valós állapotát.

Felmerül annak a gyanúja is, hogy a városvezetés szándékosan alacsony áron kötött szerződést a kivitelezővel, hogy kijátsszák a szigorú szabályokat, majd alig néhány hét elteltével az első plusz egymilliárdos követelés már be is került a közgyűlés elé. Ha hét nap alatt ennyivel drágul a beruházás, mennyibe fog kerülni, mire hónapok múlva a végére érnek?
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.