OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. augusztus 29., szerda 17:51

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 29., szerda (OS) - A szakszervezetek kezdeményezésére indult a pedagógusok munkaterhelési kutatása

    Különösen érthetetlen a PDSZ elnökének nyilatkozata azok után, hogy évek óta a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatát  követelik, és a téma még sztrájkköveteléseikben is rendszeresen szerepelt.  A pedagógusok munkaterheléséről szóló kutatást egyik legelismertebb és leghitelesebb hazai kutató intézmény közreműködésével tervezzük, a kutatás még nem kezdődött el, a kérdőív előkészítése zajlik a pedagógusszerveztek bevonásával. Sajnálattal látjuk, hogy ezt az szakmai egyeztetésre szánt időszakot egyes szereplők ismét nem a párbeszédre, hanem a hergelésre, félrevezetésre használnak fel. A tervezett kérdőívvel kapcsolatban valótlan hírek jelentek meg, a kérdőívek a hírekkel ellentétben anonimek lennének, és természetesen nem a pedagógus Facebook-aktivitására, hanem szakmai közösségi, online aktivitására kérdeznének rá, ez ugyanis jól mutatja szakmai motivációit. Az egyeztetéseken a Nemzeti Pedagógus Kar és a Pedagógusok Szakszervezete ezen kérdéseket nem kifogásolta, a most a sajtó előtt megszólaló PDSZ pedig a különféle programokra és szabadságolásokra hivatkozva nem vett részt  az egyeztetésen.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.