OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. augusztus 30., csütörtök 11:58

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 30., csütörtök (OS) - Tíz város van versenyben az "Okos Turizmus Európai Fővárosa" címért

    Célegyenesbe fordult az Ujhelyi István EP-képviselő által kezdeményezett uniós turisztikai program, az "Okos Turizmus Európai Fővárosa" címért jelenleg tíz város van még versenyben. Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz hasonló turisztikai kezdeményezést Ujhelyi István szocialista és Renaud Muselier francia néppárti EP-képviselő közösen nyújtotta be az Európai Bizottsághoz, amely tavaly a program megvalósítása mellett döntött és többmillió eurós költségvetést rendelt hozzá.  
A "European Capital of Smart Tourism" nevet viselő programban a megtisztelő cím elnyeréséhez erős európai dimenzióval bíró, egyedi turisztikai programot kell létrehoznia a pályázó városoknak. Ujhelyi István tájékoztatása szerint a program célja, hogy támogassa a fenntartható és innovatív turisztikai fejlesztéseket és minél szélesebb körben megismertesse az "intelligens turizmus" nyújtotta előnyöket.
A pályázat első körében 38 város jelentkezését értékelte ki a zsűri, az utolsó körben jelenleg még tízen vannak versenyben: Brüsszel, Helsinki, Ljubljana, Lyon, Malaga, Nantes, Palma, Poznań, Tallin és Valencia. Közülük végül két "turisztikai okos fővárost" választ majd ki az európai zsűri, de négy további város is elismerést vehet majd át négy külön kategóriában: fenntarthatóság, elérhetőség, digitalizáció és kulturális örökség, valamint kreativitás. A díjátadó az Európai Turizmus Napján lesz néhány hét múlva, Brüsszelben.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.