OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. szeptember 4., kedd 13:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 4., kedd (OS) - Az Orbán-kormány szerint a holokauszt csak "jogkorlátozás" volt?

    A Magyar Liberális Párt arra kéri az Orbán-kormányt és a Fideszt, hogy nyilvánosan foglaljanak állást Szakály Sándor kijelentésével kapcsolatban, amely szerint "a Horthy által aláírt zsidótörvények nem jogfosztást, hanem csak jogkorlátozást jelentettek a zsidók számára." A Liberálisok tudni szeretnék, hogy a több százezer magyar zsidó állampolgár elpusztításához vezető zsidótörvényekről hasonlóan vélekedik-e a Fidesz-kormány is? Tudni szeretnénk, hogy Szakály Sándor a kormány által létrehozott  Veritas Történetkutató Intézet vezetőjeként a Fidesz-kormány hivatalos álláspontját képviselte-e a Kenderesen tartott Horthy-emléknapon, vagy csak magánvéleményét mondta el. Az eseményen a Fideszt a párt országgyűlési képviselője, Kovács Sándor is képviselte. Miután a Fidesz és Kovács idáig nem határolódott el Szakály Sándor véleményétől, szeretnénk tudni, hogy a párt valóban így értékeli-e Horthy Miklós munkásságát.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.