OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. szeptember 6., csütörtök 12:41

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 6., csütörtök (OS) - Heti válasz megszüntetése = A Fidesz már a jobboldali kritikát sem tűri meg

    A Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió bezárása, a Hír TV tulajdonosváltása és átalakítása után a Heti válasz végleges megszüntetésével ismét tovább nőtt a pluralitás, a sokszínűség hiánya, tovább csorbult a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága Magyarországon. A Heti válasz egyik alapító újságírójának búcsúleveléből kiderül, hogy a magyar társadalom egy újabb fontos sajtóterméket veszít el, egy olyan sajtóterméket, amely ha kellett, nem félt kritizálni a kormányt sem. A lap bezárásával világossá vált, hogy a Fidesz még a jobboldali véleményt sem tűri meg, ha az egy kicsit is bírálja a kormány tevékenységét. A lap kormánykritikájából adódik a kérdés: milyen jobboldali kormány az, amelynek a működését még egy jobboldali lap is támadja? És milyen kormány az, amelyik a sajtótermék totális ellehetetlenítésével válaszol a bírálatra? Bár a Liberálisok a Heti válaszban megjelentekkel sok esetben nem értettek egyet, a szabadság, a szabadelvűség eszméjét alapul véve fontosnak tartották volna a lap fennmaradását. A sajtó, a vélemény szabadságáért, amely a Heti válasz végleges megszűnésével még tovább csorbult 2018 Magyarországán.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.