OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 22. hétfő
Ismertető


2018. szeptember 6., csütörtök 16:08

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 6., csütörtök (OS) - A Liberálisok a Sargentini-jelentés elfogadására kérik az ALDE-t

    A Magyar Liberális Párt arra kéri a liberálisok európai pártcsaládjának EP-képviselőit, az ALDE-frakciót, hogy a magyar emberek védelmében fogadják el a Judith Sargentini által összeállított jelentést. Az Európai Parlament illetékes bizottsága azt szeretné elérni, hogy az Orbán-kormány tiszteletben tartsa az alapvető emberi jogokat és a demokrácia játékszabályait. A dokumentum azért készült, mert a Fidesz az elmúlt nyolc évben semmibe vette az európai értékeket és visszaélt a hatalmával. Ez a jelentés nem Magyarországot ítéli el, hanem a Fidesz önkényes politikáját, amely veszélybe sodorta a magyar jogállamot. A Magyar Liberális Párt felhívja rá a figyelmet, hogy az Orbán-kormányt elítélő jelentés összeállításában olyan politikusok is közreműködtek, akik a Fidesszel egy európai pártcsaládban ülnek. Baloldaltól jobboldalig, széleskörű konszenzus alakult ki Európában arról, hogy a Fidesz-kormány súlyosan és módszeresen megsértette az uniós értékeket, és a magyar demokrácia védelmének érdekében eljárást kell indítani.  
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.