2024. április 16. kedd

2018. szeptember 7., péntek 18:18

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 7., péntek (OS) - Szakadékba hajtott a nemzeti buszstratégia - A Liberálisok szakértői testület felállítását javasolják

A Liberálisok szerint amíg fideszes politikai érdekek mentén zajlanak a beszerzések, amíg a kormány fogságban tartja a fővárost, amíg a tisztességes beruházások helyett monopolhelyzetet biztosítanak az oroszoknak és a fideszes haveroknak, addig nem lesz XXI. századhoz méltó tömegközlekedése a fővárosnak. Pedig a magyar buszgyártásnak komoly hagyománya van, és a megfelelő szakembergárda is rendelkezésre áll ahhoz, hogy új lendületet kapjon az iparág. A Magyar Liberális Párt ezért azt javasolja, hogy a főváros független szakértőkből és szakemberekből állítson össze egy testületet, amely tanulmányt készít a magyar buszgyártás valódi kilátásairól és a budapesti tömegközlekedés fejlesztésének lehetséges irányairól. Piaci alapon, valódi versenyben, tisztességes pályázaton kell új buszokat beszereznie a fővárosnak! Minden más csak pénzszórás.

Szabadai Viktor buszgyártásról szóló sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Kiadó: Magyar Liberális Párt