OS Országos Sajtószolgálat
2019. június 24. hétfő
Ismertető


2018. szeptember 9., vasárnap 12:25

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 9., vasárnap (OS) - LMP: Az egészségügy sürgősségi beavatkozást igényel -

    Az LMP álláspontja szerint a valóság és a kormány propagandája között az egészségügy terén a legnagyobb a különbség, miközben csupán egyetlen dolgot értek el: fizetőssé tették az ellátást. Az LMP felszólítja a kormányt: fogadja el javaslatainkat, mert az egészségügy sürgősségi beavatkozást igényel.

Döbbenetes adat, hogy Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000 ember hal bele a betegségbe. A kormány késlekedése, az egészségügyi háttérintézmények átszervezése emberéleteket is követel, hiszen bár rendelkezésre áll 6,5 milliárd forintnyi uniós támogatás arra, hogy elinduljon egy vastagbélrák-szűrő program, ez máig nem történt meg.

Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány a kiszivárgott és egyébiránt is nyilvánvaló információk alapján késlekedik a Honvédkórház sürgősségi ellátásának rendezésével, miközben az heteken belül összeomolhat. Elfogadhatatlannak tartjuk továbbá azt is, hogy a kormány bukott egészségügyi és bérpolitikájának köszönhetően a hét végén az ajkai kórház valamennyi ápolója felmondott.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.