OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. szeptember 10., hétfő 09:23

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 10., hétfő (OS) - Az új tanévben is várják a "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" pályázatokat

    Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a diákok gyakorlatban használható fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítését, általánossá tételét ösztönzi a kitüntető címekkel. Az elismerést az elmúlt két évben összesen 42 hazai és külhoni oktatási intézmény érdemelte ki.
Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: "A tanulók a mindennapi életben - például digitális eszközöket használva - számos olyan helyzettel találkoznak, amelyben tudatos fogyasztóként kell gondolkodniuk, fellépniük. Ezért fontos minél korábban felkészíteni őket a fogyasztói társadalom kihívásaira, megismertetni velük jogaikat és lehetőségeiket. A diákok közül kerülnek ki a jövő kereskedői, szolgáltatói, így mindenkinek hasznos, ha időben elsajátítják a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet is."

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat keretében ösztönzi az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét. Az elismerésben eddig összesen 42 hazai és külhoni intézmény (16 általános iskola és 26 középiskola) részesült. A kiírás egyik célja, hogy a díjazott iskolák együttműködve közös programokat valósítsanak meg tanulóik fogyasztóvédelmi ismereteinek fejlesztése érdekében.

A pályázatok a tanév ideje alatt bármikor benyújthatóak, a pályázati felhívás és a kapcsolódó anyagok a www.kormany.hu honlapon érhetőek el.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.