OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. szeptember 11., kedd 14:20

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 11., kedd (OS) - Összpárti fellépést a GMO-mentes Magyarországért! - Határozati javaslatban kívánja meggátolni a Párbeszéd az új technológiákkal előállított génkezelt mezőgazdasági termékek beszivárgását. A párt a GMO-mentes Magyarország megőrzése érdekében az összes képviselőcsoport támogatásában bízik.

    Magyarországon - ahogyan az EU legtöbb tagállamában - a lakosság nagy többsége elutasítja a génkezelt élelmiszereket. Ez az óvatos hozzáállás azon az elővigyázatossági elven alapul, amely a GMO-kra vonatkozó nemzeti és uniós jogalkotást is meghatározza: amíg nincs egyértelműen bizonyítva a génkezelt szervezetek ártalmassága, addig semmi keresnivalójuk a közforgalmú élelmiszerekben.

GMO-ipar technológiai trükkökkel próbálja megkerülni az elővigyázatosság elvéből fakadó tilalmakat és korlátozásokat. Ezért a Párbeszéd frakciója olyan, reményeink szerint összpárti támogatást élvező határozati javaslatot terjeszt a parlament elé, amely a gyártási eljárástól függetlenül azonos elbánásban részesíti a génmanipuláció útján létrejött élelmiszer-összetevőket.
(...)

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.