OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. szeptember 11., kedd 16:02

A Zöldek Pártja közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 11., kedd (OS) -

    Felszólítjuk a kormánypárti sajtót, hogy az "Európai Uniós támogatás", az "ingyenpénz" helyett, a kárpótlás, vagy visszatérítés, kifejezéseket használják!
Elsöprő, kilencvenszázalékos média túlsúly, legalábbis az ellenzék szerint, elég lenne ahhoz, hogy egy fontos kifejezést új értelemmel, vagy egy jelenséget, annak lényegét, inkább kifejező szóval jelöljenek és ennek megfelelően tematizálják át a közbeszédet. Az Európai Unió, hosszú tárgyalássorozat végén, szerződésben vállalt kötelezettséget arra, hogy Magyarország pénzt kap azért, mert fontos bevételeiről (vámok, illetékek) lemond, illetve egyenlítsék ki azt a hatalmas erőfölényt, mely a piacon a régi EU tagok mellé, az újak felzárkózását segítse. Egyébként, az uniós pénzek túlnyomó része, visszaáramlik a német cégekhez, "vallotta be", Günter Öttinger, német EU biztos.
Még egy ellentmondást kellene feloldania, ez esetben az ellenzéki sajtónak! Az ország négymillió munkavállalója nem dolgozik, hanem a brüsszeli ingyenpénzből dőzsöl és e nélkül az ország lakossága már éhen pusztult volna. Míg ugyanezen orgánumok állítása szerint a EU-ból befolyó irdatlan összeget a Fidesz, valamint Orbán barátai, rokonai és családtagjai, az utolsó centig ellopják és saját céljaikra fordítják. Két egymásnak ellentmondó állítás közül, ha az egyik igaz, a másik szükségszerűen hamis, mondja a formállogika. Ezen tudomány, nem minősíti azt az esetet, ha mindkét állítás ellentmond egymásnak, tehát hamis, azaz hazugság...

     Kiadó: Zöldek Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.