OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. szeptember 13., csütörtök 15:09

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 13., csütörtök (OS) - Megkezdődött az egészségügyi magánszolgáltatók kötelező csatlakozása az EESZT-hez

    Ebbe a körbe tartozik az implantológia az emlősebészetben és a fogászatban, a traumatológián belül pedig a csípőprotézis beültetését végző magánszolgáltatók, emellett a szemlencse beültetést végző, illetve a fix hallókészüléket beépítő szolgáltatói kör. Az implantátum-és protézisregiszter rendszerébe már eddig is kötelező volt a TAJ-szám szerinti adatszolgáltatás.
A beteg szempontjából kiemelten fontos, hogy minden betegadata egy helyen elérhető legyen az őt kezelő orvosok részére, függetlenül attól, hogy az egyes egészségügyi szolgáltatásokat államilag finanszírozott vagy magánszolgáltatói rendszerben veszi igénybe. A betegadatok komplex kezelése a sürgősségi ellátás során a legnagyobb érték, illetve a magánellátás során is látnia kell a kezelőorvosnak, hogy korábban milyen kezeléseket kapott a betege az állami egészségügyi ellátórendszerben. Kiemelten fontos lesz tehát a csatlakozás a magánszolgáltatók részéről, mivel ezzel hozzájárulnak pácienseik biztonságos, akár életmentő ellátásához.  

Annak érdekében, hogy a csatlakozási folyamat gördülékeny legyen, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ EESZT Üzemeltetési és Fenntartási Főosztálya a magánszolgáltatók tájékoztatására 2018. szeptember 13-án EESZT Információs Napot rendezett. Az esemény lehetőséget biztosított a kérdezésre, valamint, minden segítséget és információt megadott a rendszerhez való csatlakozáshoz és annak biztos használatához.
     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.