OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. szeptember 14., péntek 10:55

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 14., péntek (OS) - Adathalászat - Legjobb védekezés a megelőzés

    Az adathalászat (phishing) növekvő tendenciát mutat Magyarországon. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet adatai szerint 2017 azonos időszakához képest az ilyen jellegű támadások száma 2018 augusztusáig 28 %-kal emelkedett.
Az adathalászat során a támadók érzékeny adatokat igyekeznek kicsalni a felhasználóktól. Leggyakrabban látszólag hivatalos üzenetet küldenek a későbbi áldozatuknak, amelyben egy "hivatalos" weboldalhoz nagyon hasonlító vagy akár azzal teljesen megegyező, de ál-weboldal meglátogatására kérik a felhasználót valamilyen megtévesztő indokkal (pl. jelszóváltoztatás kérése).

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet a tudatos és biztonságtudatos internetezésre hívja fel a figyelmet. A felhasználók minden esetben kellő elővigyázatossággal fogadják a számukra idegen személy részéről kezdeményezett elektronikus kapcsolatfelvételt.

Előzetes vizsgálat nélkül ne kattintsanak az e-mailben megküldött hivatkozásra, illetve ne az e-mailben kapott hivatkozást követve jelentkezzenek be egy szolgáltató weboldalára.

Amennyiben egy üzenet ismeretlen feladótól vagy gyanús forrásból érkezett és mellékletet is tartalmaz, azt ne nyissák meg. Mindig ellenőrizzék a feladót, mert néhány esetben már a küldő címéből is megállapítható, hogy a levél nem hivatalos forrásból származik.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.