2024. április 20. szombat

2018. szeptember 15., szombat 14:40

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 15., szombat (OS) - A demokrácia leépítése hazánk kizárásához vezet az Európai Unióból

A Magyar Liberális Párt a demokrácia világnapján arra figyelmeztet, hogy a Fidesz illiberális politikája veszélybe sodorta Magyarország európai uniós tagságát.

Az Európai Parlament a múlt héten világos üzenetet küldött az Orbán-kormány számára: ha nem tartja tiszteletben az európai értékeket és a demokrácia játékszabályait, eljárás indul hazánk ellen. És ez az eljárás uniós támogatásunk és tagságunk felfüggesztéséhez, a közösségből való kizárásunkhoz vezethet.

A Magyar Liberális Párt szerint a Fidesz az elmúlt nyolc évben foglyul ejtette a magyar jogállamot és megbéklyózta a demokráciát. Az illiberális politika a magyarok szabadságának súlyos és folyamatos korlátozásával jár. Az illiberális politika a demokrácia szisztematikus lerombolásával jár. Ez az, amit már az Európai Unió sem tűrhetett, és ez az, amihez mi sem asszisztálhatunk tovább.

Magyarországon ma demokratikus válság alakult ki, Orbán Viktor ugyanis szembemegy a magyar nép akaratával. A magyar társadalom Európához akar tartozni, az Európai Unió közösség részese akar lenni és maradni. Orbán és a Fidesz a magyar emberek akaratát figyelmen kívül hagyva vívja Brüsszel-ellenes háborúját, és ehhez nincs felhatalmazása. A Fidesz és vezetője történelmi bűnt követ el azzal, hogy a szavazatok kevesebb mint felével elért kétharmados többségét a magyar emberek ellen, a magyarok akaratával szembe fordítja.

Kiadó: Magyar Liberális Párt