OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. szeptember 15., szombat 16:26

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 15., szombat (OS) - Szemétszedés világnapja: az LMP a Római-partot tisztította meg a szeméttől -

    Az LMP önálló akció keretében megtisztította a szeméttől a Római-part egy nagy szakaszát. Gál József, az LMP fővárosi képviselője és Burján Ferenc, az LMP III. kerületi önkormányzati képviselője LMP-s aktivistákkal és civilekkel együtt végezték el a part megtisztítását.

Az LMP álláspontja szerint a kormány központosító politikája már a hulladékgazdálkodást is elérte: "kuka-holding" néven elhíresült szervezetet jelöltek ki országos hatáskörrel. Azonban az nem sikerült, hogy egy új, jól működő, és költséghatékony rendszert alakítsanak ki.

Az LMP fővárosi képviselője megjegyezte: Budapesten pedig nincs elég dolgozó, ezért késik akár heteket a fővárosi szelektív hulladékgyűjtők elszállítása nagyon sok fővárosi kerületben is.

Gál József kiemelte azt is, hogy augusztus végén a szemétmennyiség csökkentéséről állapodott meg a világ 23 nagyvárosa. Az LMP írásbeli kérdéssel fordul a főváros vezetéséhez: Budapest miért nincs benne a megállapodásban.

Burján Ferenc, az LMP III. kerületi önkormányzati képviselője hangsúlyozta: Tarlós István a gazdasági érdekeket előbbre valónak tartja a természetes környezetünk megóvásával szemben, ennek egyik szimbóluma a római parti mobilgát. Az önkormányzati képviselő megismételte az LMP korábbi javaslatait.

LMP sajtó


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.