2024. április 25. csütörtök

2018. szeptember 16., vasárnap 10:26

A Magyar Tudományos Akadémia Titkársága közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 16., vasárnap (OS) -

Tájékoztatás az innovációs rendszer átalakításáról
A megállapodások után az ITM szakértői tájékoztatást adtak az innovációs rendszer átalakításáról.

Az ITM álláspontja, hogy az új rendszer bevezetését az alap- és alkalmazott kutatást végző intézmények átvilágítása és értékelése előzze meg. Ezt az állami intézmények esetében az ITM a saját hatáskörében bonyolítja le, az MTA intézethálózata esetében ugyanezt az MTA-tól várja. Az átvilágítás lefolytatása előtt az intézményi struktúrát érintő döntések nem történnek.

Az ITM a továbbiakban a fentiek megvalósításának módszertanáról és a megvalósítás időbeli ütemezéséről kíván tárgyalni.

Kiadó: Magyar Tudományos Akadémia Titkársága