OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. szeptember 16., vasárnap 17:15

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 16., vasárnap (OS) - Szilágyi Péter: a hétvégi magyar iskolák megerősítése össznemzeti ügy

    A diaszpórában működő hétvégi magyar iskolák a magyar oktatási hálózat részei, fenntartásuk, megerősítésük éppen ezért nemcsak egy lelkes pedagóguscsapat, egy szülői közösség feladata, hanem össznemzeti ügy – hangsúlyozta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a Bécsi Magyar Iskola tanévnyitó ünnepségen vasárnap délután.

A bécsi Collegium Hungaricumban tartott eseményen a miniszteri biztos úgy fogalmazott: minden tanévkezdet egy seregszemle, üzenet egy-egy közösség életerejéről. Hozzátette: öröm látni azt, hogy a bécsi magyarságnál nincs hiány ebből az életerőből: a helyi magyar közösség nem veszítette el magyarsághoz való ragaszkodását és jövőbe vetett hitét.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.