OS Országos Sajtószolgálat
2019. november 17. vasárnap
Ismertető


2018. szeptember 17., hétfő 13:52

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Bősz Anett név szerinti szavazást kezdeményez a Sargentini-jelentésről a magyar országgyűlésben

    Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője politikai nyilatkozatként benyújtja az Országgyűlésnek a Sargentini-jelentést – közölte a politikus hétfőn, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Szerinte az Európai Parlament joggal kéri számon az európai értékek betartását az Orbán-kormányon. A Fidesz ugyanis az elmúlt években "szisztematikusan leépítette a magyar jogállamot és foglyul ejtette a demokráciát".

Orbán illiberális politikája hazánk uniós tagságának és támogatásának felfüggesztéséhez vezet, és egyre nagyobb a veszélye annak, hogy Magyarországot végül kizárják az európai közösségből – mondta Bősz Anett. A magyar társadalom az Európai Unió tagállamai közül az egyik legelkötelezettebb az uniós tagságunk iránt – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Orbán Viktor és a Fidesz viszont a magyar választók akaratával szemben kormányozta hazánkat Európa szégyenpadjára – mondta.

"Ebben a helyzetben minden képviselőnek számot kell adnia arról, hogy szembe akar-e menni a magyar emberek akaratával, vagy sem. Minden képviselőnek számot kell adnia arról, hogy veszélybe akarja-e sodorni hazánk uniós tagságát, vagy nem" – indokolta a képviselő azt, hogy miért szeretne név szerinti szavazást a Sargentini-jelentésről az Országgyűlésben is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.