2024. április 19. péntek

2018. szeptember 18., kedd 21:53

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 18., kedd (OS) - Barsi Balázs a Mozdonyvezetők Szakszervezetének új elnöke

A Mozdonyvezetők Szakszervezete 8. Kongresszusa Barsi Balázst választotta elnökké

A MOSZ 2018. szeptember 18-19-én tartja 8. Kongresszusát Herceghalomban. Az első napon a küldöttek elfogadták az elmúlt négy év beszámolóját, módosították az Alapszabályt, a Választási Szabályzatot és az Etikai Szabályzatot. A "Mozdonyvezetőkért" emlékérem kitüntetésben Halász István, Batka András(posztumusz), Nagy Péter és Kiss László részesültek. Az első nap utolsó napirendi pontja volt a tisztségviselő-választás.
Az elmúlt húsz évben elnöki tisztséget betöltő Kiss László nyugdíjba vonulására tekintettel már nem indult a választáson. Helyére a küldöttek kétfordulós választási ceremónia eredményeképpen Barsi Balázst, Budapest-Centrum területi ügyvivőjét, a MÁV-START Budapest-Keleti telephelyének mozdonyvezetőjét választották. A két ügyvezető alelnöki poszton nem történt változás, ezeket a tisztségeket továbbra is dr. Záhonyi Zsolt és Apavári József tölti be.
A Kongresszus szeptember 19-én a szakszervezet 2018-2022. évi programjának elfogadásával folytatódik.

Kiadó: Mozdonyvezetők Szakszervezete