OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 24. péntek
Ismertető


2018. szeptember 19., szerda 18:07

A Kontúr Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 19., szerda (OS) - Hagyományosan idén is nyár végén, immáron ötödik alkalommal szerveztük meg háromnapos programunkat a Hős utca 15. A és B épület közötti területen, 2018. augusztus 31. és szeptember 2. között. A kőbányai önkormányzat ezúttal nem nyújtott számunkra anyagi támogatást, így az összegyűlt magánadományokból, összesen több mint 163.000 Ft-ból és sok-sok segítséggel tudtuk sikeresen lebonyolítani alkotótáborunkat. A terepet a korábbi évekhez hasonlóan egy alapos szemétszedéssel készítettük elő, önkénteseink, Hős utcai gyerekek és felnőtteknek segítségével.

    Mivel a telepfelszámolás keretében erre külön összeg van elkülönítve, melyet az önkormányzat kezel, idén nem rendeltünk konténereket a szemét elszállítására, bízva abban, hogy az önkormányzat hamarosan újra gondoskodik a 3 hónap alatt összegyűlt jelentős mennyiségű hulladék (pl. bútordarabok) eltávolításáról. Az első napon kíváncsian vártuk, mit alkotnak a gyerekek egyszerű kartondobozokból. Készült fotóssarok, bunker, versenyautó és spontán bábszínház is alakult. Felállítottuk a trambulinunkat és felavattuk az ajándékba kapott új tollaskészleteinket is. A napot a Romano Glaszo együttesből ismert Lakatos György hangulatos, felnőtteket is megmozgató koncertje tette színesebbé. Szombaton, a kamaszlányok nagy örömére, a Wesley János Általános Iskola pedagógusainak közreműködésével "szépségszalont" alakítottunk ki, hajfonással, lakkozással, sminkeléssel, hennafestéssel, míg a kisebbek a méltán népszerű arcfestésre vártak türelmesen.
    
     Kiadó: Kontúr Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.