OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2018. szeptember 20., csütörtök 13:01

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 20., csütörtök (OS) - LMP: Elfogadhatatlannak tartjuk az ukrán külügyminiszter Kárpátaljára vonatkozó kijelentéseit -

    Az ukrán külügyminiszter videóüzenete szerint kiutasíthatják a magyar konzult az ország területéről, mert videófelvétel van arról, hogy a beregszászi konzulátuson külhoni magyar honfitársaink tettek magyar állampolgársági esküt. Az ukrán külügyminiszter szerint továbbá céljuk, hogy Kárpátálján évről évre több Ukrajna legyen. Az LMP szerint ezek a kijelentések elfogadhatatlanok 2018-ban, Európában.

Az LMP álláspontja, hogy ilyen fajsúlyos kérdésben nem csak hazai szinten fontos a tiltakozás, ezért felszólítjuk Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy minden nemzetközi fórumon fejezze ki tiltakozását. Az LMP szerint ugyanis a nemzeti kisebbségek jogainak védelme és önrendelkezésük biztosítása rendkívül fontos európai értékekhez kapcsolódik. Éppen ezért megengedhetetlen, hogy az ukrán külügyminiszter fenyegető hangot üt meg a magyar diplomáciai tisztviselőkkel és a kárpátaljai magyarsággal kapcsolatban. Határozott meggyőződésünk továbbá, hogy Ukrajna európai integrációs folyamatait bizonyosan nem segítik az ilyen kijelentések.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.